Theatersportvereniging DOGMA Utrecht
home  agenda  spelers  contact
DOGMA's verrassende spelers

BrittBritt Je hebt geluk, wij vonden Britt dolende over onze aardkloot en brachten haar thuis bij Dogma. Hier leerde ze dat je op toneel overal kan zijn waar de verbeelding je brengt. Nu neemt zij je mee achterop de motor langs ongerepte continenten. Zij betovert je, haalt inspiratie zelfs uit aubergine, kleding met mottenballen of andere suggesties van het publiek. Britt leeft niet om te werken maar om te lachen. Lach mee met Britt tijdens een heerlijk avondje Dogma.EliseElise - Zonder gêne stort ze zich in de scène en vult het verhaal aan waar je niet wist dat het mogelijk was. Op de voorgrond of op de achtergrond, onmisbaar als dat ene ingrediënt in je favoriete gerecht. De hele show brengt ze haar energieke kunnen in en weet te knallen op het juiste moment. Pas de volgende dag zal het publiek weer geland zijn van haar sfeerverhogende invloed.

GerbieGerben - Als de komeet die het einde der dinosaurus tijd aankondigde stapte deze man jaren geleden het podium op. Maar waar toen de wereld in as verhuld was, verkeren wij in blijde verwondering. De komeet is door de druk een diamant geworden. Je ogen kunnen zich niet afwenden, laat 't gebeuren en huil als 't voorbij is.


JelleJelle - Ben je wel eens op slag van iemand gaan houden? De mensen die deze man op het podium hebben gezien in ieder geval wel. Zijn lach, zijn glitterogen, zijn ongeëvenaarde techniek en zijn dansmoves. Echt alles zet hij in om ons tot vervoering te brengen. En dat alles met een flinke dosis glitter. Die glitter zal je, net als de herinneringen aan die ene scène, nog weken later tegenkomen. You're welcome.

JopyJopy Vanuit het huisteam van de theaterschool doorgestoomd naar een vast gezicht van D.O.G.M.A. Haar kennis van de wereld en andere culturen zie je ook terug in het spel. Laat je door Jopy meenemen op wereldreis.

LeonLeon - Ook wel de Benjamin van de groep. Maar laat je niet afleiden door zijn jongensachtige charme. Op het podium weet hij zijn Duitse roots in te zetten om het pubiek te verbluffen met een veelzijdigheid waar iemand met meerdere persoonlijkheden jaloers op zou zijn.MaluMalu Op het moment dat je het minst verwacht is ze daar: Malu. Ze verrast vriend en vijand met onverwachtse grappen, rake observaties en een afslag in het verhaal die niemand aan zag komen. Ze zingt alsof ze Britney Spears is, ze bruist als Mentos in je cola en is gevat als een fust bier. Free Malu en je krijgt er zoveel voor terug.


MarianneMarianne - Zo zelfverzekerd heb je nog nooit iemand zien dwalen. Als je einddoel onzeker is, geniet je net als Marianne des te meer van de reis. Was deze omweg een ongeluk of een cadeautje? Is het logisch dat deze scène nu gaat over een vrolijk dansende psychopaat of eindigt met een kettingrokende arts in het ziekenhuis? Ga mee op avontuur en laat Marianne je leiden.


MarleenMarleen - Vriendelijk en lief, zo zal Marleen je hart stelen. Een onschuldig ogend karakter wat op de vloer ontpopt tot pittige dame die geen blad voor de mond neemt. Hoe zal ze haar tegenspeler de waarheid zeggen? Je zit op het puntje van je stoel in afwachting van haar reactie: allerliefst en teder of onverbloemd direct? Kom het ervaren.


MartijnMartijn - Op het eerste oog een rustig karakter, maar wacht maar tot je hem in zijn element ziet. Zingend, springend en verrassend zie je hem van links tot rechts over het hele podium gaan. Om vervolgens verrassend uit de hoek te komen. Originele inbreng gegarandeerd.
MootMaud Als een encyclopedie waarvan het eerste deel gratis was, kent zij alle spelvarianten een beetje en improviseert de rest er wel bij. Van hoge adel tot straatrat, niets wat niet in 't repertoire van Maud past. Vlinder mee en laat je vervoeren.
NienkeNienke - Als je haar ziet, dan weet je het al. Van de wilde vuurrode krullen op haar kruin tot haar stevig geaarde voeten: deze vrouw is uitgerust met alles wat je nodig kan hebben voor de uitdagingen in het leven. Lomp als ze wil, liefdevol als het moet en zingend als het ook maar even kan. Scènes mogen wel wat langer duren van het publiek. Zoals Annie ooit zong: morgen komt de zon op, maar nu schittert Nienke nog even.
PaulienPaulien - Wat is de zin van het leven? Paulien neemt op het podium niets voor waar aan en vraagt door. Ontdek samen met haar het ontstaan der dingen, liefde van nu en het opvoeden van moeilijke kinderen. Schaamteloos geeft ze acte de présence met Bouquetreeks achtige romantiek of bizar illustere hysterie. Ze bezingt niet gehinderd door enig talent het leven, in al zijn wonderlijke glorie. Aanschouw en wordt diep geraakt.
RikRik Als iemand er mee weg kan komen dan is het Rik. Hij wekt sympathie als hij een linkse hoek incasseert, blijft empatisch bij slechte grappen en beleefd na kritiek. Zou de wereld er niet mooier uitzien met een beetje meer Rik? Scènes recht uit het hart, harder dan je kunt bijbenen eindigend met fluweelzacht stemgefluister. Hij doet je meer dan hij denkt. Kom kijken en Rik blaast je omver.