Theatersportvereniging DOGMA Utrecht
agenda  workshops  spelers  contact
DOGMA's verrassende spelers


AnkieAnneke - De Trix onder 't theatertalent. Als de laatste traan gelachen is, verbreedt zij de horizon van je emotionele palet. Waar haar typetjes je uit 't alledaagse halen, word je meegesleurd naar alle hoeken van 't podium. En als je thuis bent, moe maar voldaan, hoor je haar Whitney Houston nog in je hoofd nagalmen als je je oor op je kussen legt.

Simooooo-neSimone - Als 't je niet duidelijk was dat het nergens over ging, zal ze je nog eens met de neus op de feiten drukken. Schier onmogelijke situaties draait ze naar haar hand, vaart je over onduidelijke wateren naar de zonnige kant van 't leven. En wanneer zij zich dan even uit de wereld van Claudia en Bert waagt, mag zij bij jou wel even schuilen.

GerbieGerben - Als de komeet die het einde der dinosaurus tijd aankondigde stapte deze man jaren geleden het podium op. Maar waar toen de wereld in as verhuld was, verkeren wij in blijde verwondering. De komeet is door de druk een diamant geworden. Je ogen kunnen zich niet afwenden, laat 't gebeuren en huil als 't voorbij is.

FerrydeperryFerry - Nou moet je niet wegkijken, anders mis je 't weer... Onmogelijke transformaties als Goku in Dragonball Z is hij in evenwicht met alle elementen als avatar, maar brengt je uit je balans als een sloopkogel. Zet je helm op, hier komt Ferry!

KappieKasper
Hij pluist in schemas en groept je sessie,
pakt een worst van de HEMA en BHV-t in een felgroen vessie.
Zingt je liedje wel mee maar, heeft van je couplet allang een betere versie.
Als je 'm vraagt is ie vies, zegt ie "nee, maar wel nasty".
Komt met z'n A-game aan, vernietigd je team èn 't theater, maar blijft nog altijd je bestie.
...neem een selfie met 'm als je kan...


JeroendarlingJeroen - Duurzaam maar zeer te versmaden geeft ie waar voor je input en maakt ie input waar. Hadden we nog meer Jeroen, dan was het meer dan een publiek aankon. Godzijdank hebben we 1 Jeroen, niet meer, niet minder, precies 1.

ThijsieThijs - Als ie niet op je dak staat een zonnetje te pakken, dan is ie 't zonnetje van de scène. Of de donderwolk. Of het lentebriesje dat de scheet van je buurman over de heg waait. Rauw, lief en niet al te bescheiden. Heb jij dat?

MootMaud - Als een encyclopedie waarvan het eerste deel gratis was, kent zij alle spelvarianten een beetje en improviseert de rest er wel bij. Van hoge adel tot straatrat, niets wat niet in 't repertoire van Maud past. Vlinder mee en laat je vervoeren.

RoelieRoel - Vlaamse reuzen doen maar 2 dingen: batsen en dingen accepteren zoals ze komen. Deze reus heeft genoeg kinderen, dus is ie nu bezig met het laatste. In ware staat van Zen maakt hij scènes waar en waarachtig als een Febo frietje met zure mayo.

MarijkeMarijke - Waar jazz muzikanten moeten leren om het ritme heen te dansen, draait zij er geen noot voor om. Zacht als een pasgeborstelde chinchilla of hard als een kokosnoot van 4 meter hoog, wat Marijke doet komt áán. Je voorbereiden heeft geen zin, laat je meevoeren in dat waar de goden nog geen naam voor hebben kunnen vinden.